Dát si v práci „dvacet” zvyšuje pracovní výkon
Zdřímnutí, dát si dvacet. Kdy by to neznal. Většinou vaši nadřízení. Dělají že to neznají a když přistihnou tak trestají. Přitom sami dřímají.
Podle rostoucího počtu výzkumů polední spánek nejen zlepší náladu, ale může také zvýšit výkon. Je to však délka spánku, která určuje zdravotní přínosy zdřímnutí. Velmi dlouhé zdřímnutí může mít naopak negativní vliv. Nedávné...
Potraviny bohaté na selen
Selen je důležitý stopový minerální prvek, který je pro člověka nepostradatelný. Jeho nedostatek může vést k zastavení růstu, vypadávání vlasů, únavě, snížení funkce štítné žlázy, obtížím s trávením a zažíváním nebo problémům s játry.
Je přítomen v půdě a odtud se dostává do potravin při pěstování rostlin v půdě bohaté na selen. Lidské tělo dostává svou denní...
Hořká čokoláda vs. mléčná čokoláda vs. bílá čokoláda
Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co tě čeká. A to, co najdete, by vás mohlo skutečně překvapit – sladké, delikátní a oh tak uspokojující!!! Stejně jako fáze života jsou některé čokolády sladké i hořké, světlé či tmavé. Všechny však mají jedno společné. Jsou vynikající.
Pokud peníze „mluví“, pak čokoláda „zpívá“. Štěstí si přeci nekoupíte, ale můžete si koupit...
10 nejlepších potravin bohatých na vápník
Vápník je nejhojnějším minerálem v lidském těle a tvoří téměř 2 % tělesné hmotnosti. Aktivně ho využívá téměř každá buňka. Všechny životně důležité tělesné systémy, jako je nervový systém, pojivová tkáň, srdce a trávicí ústrojí potřebují vápník.
Vápník je jedním z minerálů, které si tělo samo nevyrobí. Aby lidský organismus měl dostatek vápníku, musí být...
Nasycené tuky a poruchy paměti
Nedávné výzkumy odhalují mechanismy, kterými tučná jídla ovlivňují mozkové buňky a objasňují souvislosti mezi stravou s vysokým obsahem nasycených tuků a poklesem výkonu paměti. Negativní působení nasycených tuků na mozek je výraznější u starších jedinců.
Experimenty prováděné v laboratorních podmínkách ukázaly, že strava s vysokým obsahem nasycených tuků může vést k narušení...
Péče o dětskou pokožku v létě
Pokožka miminek je velmi jemná a citlivá. Je nejen měkčí a hladší než pokožka dospělých, ale také o 20–30 % tenčí. Proto je důležité chránit citlivou pokožku vašeho miminka před škodlivými slunečními paprsky v úmorných letních vedrech.
Děti ve věku do 2 let nesmí být mezi 10:00 a 16:00 vystaveny spalujícímu slunci a horku. Pokud budete s vaším miminkem v horkých slunečních dnech...
Zázvor a jeho vliv na zdraví
Zázvor je koření hojně vyžívané zejména v asijských kuchyních. Zázvor však není jen pouhé koření. Má některé jedinečné vlastnosti, jeho zdravotní přínos je značný a v asijském lidovém léčitelství má nezastupitelnou roli. Je běžně a snadno dostupný, čerstvý zázvor lze koupit téměř v každém obchodě s potravinami.
Díky jeho snadné dostupnosti může jeho blahodárného vlivu...
Top 12 nebezpečných potravinářských přídatných látek
Průmyslově zpracované potraviny se v dnešní době staly standardem. Mnohé z nich jsou doslova nabité nebezpečnými potravinářskými přísadami, které způsobují zdravotní problémy a komplikace. V tomto článku se dozvíte, jak mohou tyto nebezpečné látky a sloučeniny ovlivnit vaše zdraví. Pokud se jim budete co nejvíce vyhýbat, můžete tak významně snížit riziko vzniku problémů oběhové...
Společné rodinné stravování vytváří zdravé stravovací návyky
Nedávné výzkumy zaměřené na společné stravovaní v rodinách ukazují, že tam, kde spolu rodinní příslušníci pravidelně stolují, je větší pravděpodobnost, že jedí více ovoce, zeleniny a vlákniny a méně často jedí smažená jídla.
Společné jídlo podporuje, mimo jiné, zdravou váhu u dětí, díky vyváženějšímu výběru potravin. To je může následně pozitivně ovlivnit, aby se nebály...
Příčiny vypadávání vlasů
Proč vlasy někomu vypadávají více než je běžné a jinému vůbec? Vypadávání vlasů je velmi nepříjemný estetický problém. O vlasy přicházejí muži i ženy. Zaměřili jsme se na nejčastější viníky a důvody, proč tomu tak je.
Někdy stojí za vypadáváním a řídnutím vlasů nemoc, v jiných případech může být na vině genetika, špatná výživa a v neposlední řadě je příčinou...