hlavni_strana

registrace

  • Občasník - Síťové hotovky 8/22

    329

    sit_hot1

    Síťové hotovky rozvíjí a rozšiřují obzory svým čtenářům. Jako vždy přinášíme mnohé cenné rady a poznání z oblasti lásky, nezapomínáme na motoristy a něco malého přinášíme ze světa drsňáků. Dobrou chuť.

    325

    vp84_španelsko zdrava zeme

    Podle Bloomberg Global Health Index je Španělsko jednou z nejzdravějších zemí na světě, přesto je španělská kuchyně, pokud přijde na debatu o středomořské kuchyni, často přehlížena.

    Studie v The New England Journal of Medicine, financovaná španělským ministerstvem zdravotnictví ukázala, že výskyt závažných kardiovaskulárních příhod byl u Španělů díky jejich národní kuchyni bohaté na ...

    321

    nealko_cervene

    Pití červeného vína významně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Mnoho pravidelných konzumentů vína se po přečtení této úvodní věty jistě zaraduje. Bohužel, neoprávněně. Červené víno opravdu zmírňuje riziko onemocnění srdce a cév. To nealkoholické.


    Studie publikovaná v časopise American Heart Association Journal Circulation Research tvrdí, že nealkoholické červené víno je...

    314

    met_syndrom (1)

    Nová studie objevila souvislost mezi depresí rodičů a metabolickým syndromem u dospívajících. Metabolický syndrom mládeže je stav, který předvídá výrazně zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky. Studii provedli vědci z University of Georgia.


    Výsledky odhalily souvislost mezi depresí rodičů a metabolickým syndromem mládeže – stavem, který předpovídá podstatně zvýšené...

    308

    stravovani_predku

    Stravování po celém světě dnes není o mnoho zdravější než před 30 lety, uvádí nová studie. Na stupnici od 0 do 100, v hodnocení toho jak dobře lidé dodržují doporučené stravování, přičemž 0 je špatná strava (předpokládejme velkou konzumaci cukru a zpracovaného masa) a 100 představuje doporučenou rovnováhu ovoce, zeleniny, luštěnin, ořechů a celých zrn. Většina zemí by získala...

    302

    sit_hot1

    S novým rokem jsou zpět Vaše síťové hotovky. Jako vždy se věnujeme lásce, zabrousíme do oblasti vybrané gastronomie a nechybí okénko do magazínů pro chlapáky. Jdeme na to!

    301

    vp87_losol benefity

    Losos je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů bílkovin, důležitých aminokyselin a omega 3 mastných kyselin. Obsahuje také relativně menší množství omega 6 mastných kyselin. Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace lososího masa, má příznivé účinky na celkový kardiovaskulární systém, oči a mozek.


    Losos je také bohatý na důležité vitamíny a minerály. Jsou to zejména vitamín B12,...

    300

    mata_peprna

    Máta peprná je bylina, která je uznávaná pro své léčivé účinky po celém světě. Pouhým vdechováním vůně čerstvě uvařeného mátového čaje uvolníte ucpané nosní cesty a nachlazení hlavy. Je velmi nenáročná na pěstování. Vyroste doslova na každém balkónu. Můžete ji užívat čerstvou či nasušenou.


    Čerstvý mátový list má vysoký obsah mentolu, který zůstává zachován i při...

    283

    vp83_5 způsobů prevence rakoviny

    Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je rakovina celosvětově nejčastější příčinou úmrtí, přičemž počet lidí postižených tímto onemocněním se každým rokem zvyšuje. I když lékařský pokrok výrazně zvýšil možnosti úspěšné léčby, zůstává rakovina stále velkým strašákem. Úpravou životního stylu lze mnoha typům rakoviny předcházet. Rakovina se projevuje často u lidí...

    283

    vp89_pomeranče

    Pomeranče jsou nejrozšířenější ze všech citrusových plodů zejména díky jejich úžasné chuti. Sladký pomeranč je skutečná pochoutka. Pomeranče mají široké možnosti využití a to nejen v kuchyni, kdy jsou nejčastěji konzumovány čerstvé, ale nacházejí své uplatnění i v kosmetice. Pleťové masky, obsahující pomerančové aroma voní téměř chutně. S takovou maskou bude i vaše tchýně k ...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz