| Potravina | Bílkoviny (g) | Kalorie (kcal) | Tuky (g) | Sacharidy (g) |
|---|---|---|---|---|
| Kuřecí prsa | 31 | 165 | 3,6 | 0 |
| Losos | 20 | 208 | 13 | 0 |
| Vejce (celé) | 13 | 155 | 11 | 1,1 |
| Řecký jogurt | 10 | 59 | 0,4 | 3,6 |
| Cottage cheese | 11 | 98 | 4,3 | 3,4 |
| Čočka (vařená) | 9 | 116 | 0,4 | 20 |
| Mandle | 21 | 579 | 50 | 22 |
| Quinoa (vařená) | 4 | 120 | 1,9 | 21 |
| Tofu | 8 | 76 | 4,8 | 1,9 |
| Hovězí maso (libové) | 26 | 250 | 15 | 0 |
Bílkovinové bomby: 10 potravin, které nakopnou vaše svaly i hlavu
Bílkoviny jsou základní stavební kameny našeho těla – a ne, to není jen prázdná fráze z učebnice biologie. Bez nich by vaše svaly vypadaly jako rozehřátý camembert, kůže by ztratila pružnost a imunitní systém by přestal fungovat. Přesto se spousta lidí ptá: "Jak jíst dostatek bílkovin bez toho, aby mi kuřecí prsa lezly i ušima?" Dobrá zpráva: možností je spousta a některé vás možná překvapí.
Autor: red
Pomeranče a zdraví
568
Pomeranče jsou nejrozšířenější ze všech citrusových plodů zejména díky jejich úžasné chuti. Sladký pomeranč je skutečná pochoutka. Pomeranče mají široké možnosti využití a to nejen v kuchyni, kdy jsou nejčastěji konzumovány čerstvé, ale nacházejí své uplatnění i v kosmetice. Pleťové masky, obsahující pomerančové aroma voní téměř chutně. S takovou maskou bude i vaše tchýně k ...
Zdravotní benefity rybího masa
466
Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.
Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od...
Falešná návnada
915
Ryby a mořské plody patří celosvětově k nejvíce obchodovaným komoditám. V mnoha případech je proto velmi složité určit jejich původ, zejména místo výlovu. Ve světě a zejména v USA se během posledních dekád znatelně zvýšil nešvar špatného označování místa původu. Studií na toto téma bylo provedeno více, ale pouze několik z nich se věnuje tomu, jaký dopad mají tyto nekalé praktiky...
Čokoláda a trvale udržitelný rozvoj
824
Výzkumy ukazují, že evropští zákazníci jsou stále více hladoví po čokoládě a jsou ochotni platit za produkty, které jsou získávány zodpovědně ve vztahu ke zdrojům.
Když přijde na čokoládu, kakao a výrobky z nich, trvalá udržitelnost jejich zdrojů získává na důležitosti. Stále více ovlivňuje zákazníkovo rozhodnutí při nákupu a také vnímání značky, kterou kupují. Nový výzkum...