Přihlásit

Zdravotní benefity rybího masa

464

Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.

nazev_clanku
Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od dětského astmatu po rakovinu prostaty. Pravidelná konzumace ryb může snížit riziko různých onemocnění a poruch, zejména: Astma U dětí, které jedí ryby, může být menší pravděpodobnost vzniku astmatu. Mozek a oči Ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny mohou přispívat ke zdraví mozkové tkáně a sítnice oka. Rakovina Omega 3 mastné kyseliny v rybách mohou snížit riziko mnoha typů rakoviny o 30 až 50 procent, zejména dutiny ústní, jícnu, tlustého střeva, prsu, vaječníků a prostaty. Kardiovaskulární onemocnění Konzumace ryb každý týden snižuje riziko srdečních onemocnění a mrtvice tím, že snižuje krevní sraženiny a záněty, zlepšuje elasticitu cév, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu krevních tuků a zvyšuje „dobrý“ cholesterol.
vp100_ryby benefity (3)
Demence Starší lidé, kteří jedí ryby nebo mořské plody alespoň jednou týdně, mohou mít nižší riziko rozvoje demence, včetně Alzheimerovy choroby. Deprese Lidé, kteří pravidelně jedí ryby, mají nižší výskyt depresí (deprese souvisí s nízkou hladinou omega 3 mastných kyselin v mozku). Diabetes neboli cukrovka Pravidelná konzumace ryb, může pomoci lidem s cukrovkou řídit hladinu cukru v krvi.
vp100_ryby benefity (3)
Zrak Kojené děti matek, které jedí ryby, mají lepší zrak, díky omega 3 mastným kyselinám přenášeným v mateřském mléce. Zánětlivé stavy Pravidelná konzumace ryb může zmírnit příznaky revmatoidní artritidy, psoriázy a autoimunitních onemocnění. Předčasně narozené děti Konzumace ryb během těhotenství může pomoci snížit riziko předčasně narozeného dítěte.
vp100_ryby benefity (3)
Mezi zdravé způsoby, jak si vychutnat ryby, patří pečené, pošírované, grilované a dušené formy úpravy rybích pokrmů. Naopak smažená ryba ve fritéze, své zdravotní výhody z velké části ztrácí. Pravidelná konzumace rybího masa nabízí mnohé zdravotní výhody, to je nesporné. Jen je škoda, že v našich obchodech je rybí maso často předražené a pro mnoho lidí se tak stává v podstatě nedostupné. I tak obyčejná a běžná ryba jako je kapr, se prodává za cenu vyšší než vepřová panenka. A to se ani nezmiňuji o tom, na kolik vyjde kapr po úpravě na vánočních trzích. Za tu cenu si koupím dvě kila hovězí svíčkové a budu se s ní cpát celé svátky. Tenhle závěr sem možná nepatří, ale strašně mě to štve...Jo a taky doufám, že až si to někdo „povolaný” přečte, tak nezdraží svíčkovou! Fotka od camum z Pixabay Fotka od Barbara Bumm z Pixabay Fotka od 1900mmc z Pixabay Fotka od Nicole Pankalla z Pixabay

Autor:

Další články z kategorie

Avokádo zbavuje ženy břišního tuku

561

vp100_ryby benefity (3)

Pokud ženy zařadí avokádo do svého každodenního jídelníčku, mají dobrou šanci zbavit se nechtěného břišního tuku. Pravidelná konzumace avokáda u žen také snižuje riziko diabetu 2. typu. To tvrdí studie na University of Illinois Urbana-Champaign, publikovaná v Journal of Nutrition. U mužů tyto výhody, bohužel, prokázány nebyly.

Avokádo je plné zdravých tuků a vlákniny což znamená, že...

Rajčata a zdraví

559

vp100_ryby benefity (3)

Rajče neboli rajské jablko je oblíbená zelenina s vysokým obsahem antioxidantu lykopenu. Rajčata jsou sladká šťavnatá a zdravá. Nebo lépe řečeno, měla by být...V kuchyni mají všestranné využití. Konzumovat je lze buďto samotná nebo jako součást různých druhů jídel.Vhodná jsou do omáček, polévek či salátů. Pro mnohé je rajská polévka nebo omáčka vrcholnou gastronomickou pochoutkou....

Top 7 benefitů vodního melounu

614

vp100_ryby benefity (3)

Vodní melouny, toto zcela běžné ovoce, které lze zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami, se právem řadí mezi nejzdravější potraviny. Vodní meloun je obvykle dost velký, stejně jako jeho zdravotní benefity.

Melouny obsahují až 92% vody, obsahují také velké množství draslíku, vitamínů A, C a B6 a lykopenu, což z melounu dělá nízkokalorické a výživné jídlo. Je zajímavé, že meloun...

Mandlové mléko - vlastnosti a výhody

604

vp100_ryby benefity (3)

Mandlové mléko je nápoj běžně používaný místo klasického kravského mléka. Vyrábí se opékáním a mletím mandlí a jejich následným smícháním s pitnou vodou. Mandlové mléko bývá obohaceno o některé vitamíny a minerály, které se v nápoji přirozeně nevyskytují.

Bylo zjištěno, že mandlové mléko je prospěšnější než mléko mléčné, protože se mnohem méně zpracovává a obsahuje...