Potraviny bohaté na hořčík
Hořčík je základní minerál, který naše tělo potřebuje. Sehrává primární roli při udržování pevných kostí a zubů, udržování zdravého imunitního systému a zajišťuje správnou funkci nervů, svalů a také vnitřních orgánů těla. Hořčík obsahuje zelená zelenina, luštěniny, ořechy a semena.
Ačkoli je hořčík pro tělo nezbytný, je na místě opatrnost s množstvím hořčíku, které přijmete. Přílišná konzumace hořčíku může způsobit průjem, nevolnost, břišní křeče a nízký krevní tlak. Někteří lidé mohou také zaznamenat závažné nežádoucí účinky, jako jsou potíže s dýcháním, sucho a otok úst a kožní vyrážky. V takových případech vyhledejte lékaře.
1 - Hořčík v tmavé listové zelenině
Nasycené tuky a poruchy paměti
313
Nedávné výzkumy odhalují mechanismy, kterými tučná jídla ovlivňují mozkové buňky a objasňují souvislosti mezi stravou s vysokým obsahem nasycených tuků a poklesem výkonu paměti. Negativní působení nasycených tuků na mozek je výraznější u starších jedinců.
Experimenty prováděné v laboratorních podmínkách ukázaly, že strava s vysokým obsahem nasycených tuků může vést k narušení...
Ultrazpracované potraviny - všechny kalorie nejsou stejné!
65
Průlomová studie na lidech zjistila, že ultrazpracované potraviny stojí za nárustem hmotnosti, narušují hormonální rovnováhu a obsahují škodlivé látky zodpovědné za snižující se kvalitou spermií.
Během posledních 50 let prudce vzrostla míra obezity a cukrovky 2. typu, která vzniká v důsledku nezdravého životního stylu. Hnací silou hnací silou tohoto typu změn je rostoucí popularita...