Přihlásit

Top potraviny proti stárnutí

709

Anti-aging. Moderní a často používané slovo, které není třeba překládat. Zdomácnělo v mnoha jazycích. Kdo by také chtěl stárnout rychleji než je nutné. A přestože tento proces je neodvratný, existují způsoby jak jej zpomalit. Kouzelný lektvar nespočívá ani tak v užívání „zázračných pilulek” nebo botoxů, ale v jídle, které denně konzumujeme.Pojďme se podívat na některé potraviny, které zpomalují stárnutí! P.S.: Hamburger to není.

nazev_clanku
Úvodní fotografie zobrazuje typ potraviny, po které určitě neomládnete. Zejména při její pravidelné konzumaci. Výzkumy a studie prokazují, že pravidlná strava založená na rychlém občerstvení, spolehlivě ničí střevní mikroflóru. Dobrou chuť. 1- Voda
čokoláda_starnuti
I když voda není potravinou v pravém slova smyslu, je to jedna z nejdůležitějších živin nezbytně důležitých pro naše tělo. Voda udržuje naši pokožku hydratovanou a vyplavuje toxiny, které vytvářejí vrásky. Pití dostatečného množství vody tak zajišťuje pružnou pokožku a zářící pleť. A také zdravé ledviny. 2 - Bobule
čokoláda_starnuti
Bobule jsou bohatým zdrojem vitamínu C a látek účinných proti stárnutí. Vitamin C je nezbytný pro tvorbu kolagenu, složky nezbytné pro pružnost pokožky. Zařaďte do svého jídelníčku borůvky, angrešt, brusinky, jahody a maliny. Obsahují antioxidanty, které zpomalují stárnutí. Pomáhají také zlepšovat krevní oběh, poskytují základní minerály a soli a dokonce bojují proti rakovině. 3 - Brukvovitá zelenina
čokoláda_starnuti
Brukvovitá zelenina, jako je brokolice, květák, zelí a růžičková kapusta, obsahuje řadu vitamínů, minerálů a fytonutrientů, které mohou zvýšit schopnost jater detoxikovat škodlivé, karcinogenní sloučeniny. Tato zelenina pomáhá udržovat vaši krev proudící a pleť zářící a zároveň pomáhá v boji proti poškození zraku souvisejícímu s věkem a slepotě. Vitamín C v této zelenině pomáhá tělu vytvářet kolagen, což je důležitý protein, který je nezbytný pro udržení pružnosti pokožky. Spolu s vitamínem E a dalšími fytonutrienty blokuje některé škody způsobené volnými radikály. (Tyto volné radikály se časem hromadí a přispívají k procesu stárnutí.) 4 - Ořechy
čokoláda_starnuti
Ořechy jsou nabité „dobrými tuky“, které prospívají srdci a pokožce. Obsahují antioxidanty, jako je vitamín E a selen, které dělají s pokožkou zázraky. Pravidelná konzumace hrsti ořechů, jako jsou vlašské ořechy a mandle, snižuje hladinu cholesterolu, čistí systém a udržuje pokožku mladistvou. 5 - Avokádo
čokoláda_starnuti
Avokádo je ovoce bohaté na kalorie a má spoustu živin, jako je vitamín E, který stojí za lesklými vlasy a zářící pokožku. Obsahuje také „dobré tuky“, které pomáhají snižovat cholesterol. Zahrnutí avokáda do našeho jídelníčku pomůže kontrolovat stárnutí a podporovat dobré zdraví. 6 - Zázvor
čokoláda_starnuti
Starověké kultury vždy zahrnovaly zázvor do své kuchyně a propagovaly jej jako „superpotravinu“. Ostrá sloučenina allicin v zázvoru má výrazné vlastnosti proti stárnutí. Trochu zázvorového oleje přidaného do běžného hydratačního krému dokáže s pokožkou zázraky. 7 - Ryby
čokoláda_starnuti
Je všeobecně známo, že konzumací ryb může vaše pokožka zářit. Ryby jsou skvělým zdrojem chudých bílkovin. Přírodní olej obsažený v rybách, jako je treska, makrela a sardinky, může udržet mladistvý vzhled pokožky. Ryby mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, které pomáhají minimalizovat onemocnění, jako je mrtvice a rakovina prostaty. 8 - Červené víno - nealkoholické
čokoláda_starnuti
Červené víno obsahuje látku resveratrol, která výrazně zpomaluje stárnutí. Výzkum ukázal, že pití červeného vína má pozitivní vliv v boji proti stárnutí. Ovšem jedná se víno nealkoholické. Výzkumy prokázaly, že alkohol obsažený ve víně naopak příznivé účinky vína blokuje. 9 - Čokoláda
čokoláda_starnuti
Čokolády jsou super-stresové odbourávače, ale kolik z nás ví, že hořká hořká čokoláda dokáže odstranit jemné vrásky z našeho obličeje? Čokolády jsou „super potraviny“ obsahující flavonoidy a další antioxidanty, které mají vlastnosti proti stárnutí. Přidání hořké čokolády do našeho jídelníčku nám může pomoci udržet si mladistvý vzhled.

Autor:

Další články z kategorie

Falešná návnada

894

čokoláda_starnuti

Ryby a mořské plody patří celosvětově k nejvíce obchodovaným komoditám. V mnoha případech je proto velmi složité určit jejich původ, zejména místo výlovu. Ve světě a zejména v USA se během posledních dekád znatelně zvýšil nešvar špatného označování místa původu. Studií na toto téma bylo provedeno více, ale pouze několik z nich se věnuje tomu, jaký dopad mají tyto nekalé praktiky...

Rajčata a zdraví

538

čokoláda_starnuti

Rajče neboli rajské jablko je oblíbená zelenina s vysokým obsahem antioxidantu lykopenu. Rajčata jsou sladká šťavnatá a zdravá. Nebo lépe řečeno, měla by být...V kuchyni mají všestranné využití. Konzumovat je lze buďto samotná nebo jako součást různých druhů jídel.Vhodná jsou do omáček, polévek či salátů. Pro mnohé je rajská polévka nebo omáčka vrcholnou gastronomickou pochoutkou....

Hořká čokoláda vs. mléčná čokoláda vs. bílá čokoláda

577

čokoláda_starnuti

Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co tě čeká. A to, co najdete, by vás mohlo skutečně překvapit – sladké, delikátní a oh tak uspokojující!!! Stejně jako fáze života jsou některé čokolády sladké i hořké, světlé či tmavé. Všechny však mají jedno společné. Jsou vynikající.

Pokud peníze „mluví“, pak čokoláda „zpívá“. Štěstí si přeci nekoupíte, ale můžete si koupit...

Mandlové mléko - vlastnosti a výhody

588

čokoláda_starnuti

Mandlové mléko je nápoj běžně používaný místo klasického kravského mléka. Vyrábí se opékáním a mletím mandlí a jejich následným smícháním s pitnou vodou. Mandlové mléko bývá obohaceno o některé vitamíny a minerály, které se v nápoji přirozeně nevyskytují.

Bylo zjištěno, že mandlové mléko je prospěšnější než mléko mléčné, protože se mnohem méně zpracovává a obsahuje...