Zdravotní benefity rybího masa
Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.
Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin.
Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od dětského astmatu po rakovinu prostaty.
Pravidelná konzumace ryb může snížit riziko různých onemocnění a poruch, zejména:
Astma
U dětí, které jedí ryby, může být menší pravděpodobnost vzniku astmatu.
Mozek a oči
Ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny mohou přispívat ke zdraví mozkové tkáně a sítnice oka.
Rakovina
Omega 3 mastné kyseliny v rybách mohou snížit riziko mnoha typů rakoviny o 30 až 50 procent, zejména dutiny ústní, jícnu, tlustého střeva, prsu, vaječníků a prostaty.
Kardiovaskulární onemocnění
Konzumace ryb každý týden snižuje riziko srdečních onemocnění a mrtvice tím, že snižuje krevní sraženiny a záněty, zlepšuje elasticitu cév, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu krevních tuků a zvyšuje „dobrý“ cholesterol.
Top potraviny proti stárnutí
596
Anti-aging. Moderní a často používané slovo, které není třeba překládat. Zdomácnělo v mnoha jazycích. Kdo by také chtěl stárnout rychleji než je nutné. A přestože tento proces je neodvratný, existují způsoby jak jej zpomalit. Kouzelný lektvar nespočívá ani tak v užívání „zázračných pilulek” nebo botoxů, ale v jídle, které denně konzumujeme.Pojďme se podívat na některé...
Top 7 benefitů vodního melounu
501
Vodní melouny, toto zcela běžné ovoce, které lze zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami, se právem řadí mezi nejzdravější potraviny. Vodní meloun je obvykle dost velký, stejně jako jeho zdravotní benefity.
Melouny obsahují až 92% vody, obsahují také velké množství draslíku, vitamínů A, C a B6 a lykopenu, což z melounu dělá nízkokalorické a výživné jídlo. Je zajímavé, že meloun...
Zdravotní benefity konzumace lososa
494
Losos je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů bílkovin, důležitých aminokyselin a omega 3 mastných kyselin. Obsahuje také relativně menší množství omega 6 mastných kyselin. Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace lososího masa, má příznivé účinky na celkový kardiovaskulární systém, oči a mozek.
Losos je také bohatý na důležité vitamíny a minerály. Jsou to zejména vitamín B12,...
Zázvor a jeho vliv na zdraví
487
Zázvor je koření hojně vyžívané zejména v asijských kuchyních. Zázvor však není jen pouhé koření. Má některé jedinečné vlastnosti, jeho zdravotní přínos je značný a v asijském lidovém léčitelství má nezastupitelnou roli. Je běžně a snadno dostupný, čerstvý zázvor lze koupit téměř v každém obchodě s potravinami.
Díky jeho snadné dostupnosti může jeho blahodárného vlivu...