Přihlásit

Lutěnica I

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Bulharsko

The Žrout
2465
Jak uvařit lutěnica i ? Snadné recept, připravený za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Lutěnica I
  • Recept: Lutěnica I
  • Recept: Lutěnica I
  • Náhled receptu Lutěnica I
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Papriky nejprve upečeme a oloupeme co to půjde. Není to zas tak hrozné jak to vypadá. Je to právě chuť pečených paprik, která dělá Lutěnici Lutěnicí. Papriky naskládáme na pekáč a pečeme na 220 stupňů 20 minut. Papriky z vrchu budou tmavé až černé toho se rozhodně nebojte. Po upečení pekáč zakryjte potravinářskou folií. Šlupka z paprik ještě více povolí. Šlupku z paprik stáhneme ručně co to půjde. Potom je nameleme. Stejný postup bude s pálivou paprikou. 2 - Rajčata nakrájejte na čtvrtky a namelte, smíchejte s paprikami, promíchejte, přidejte cukr sůl, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Směs nechte trochu vychladnout, přilijte olej, znovu důkladně promíchejte a vložte do sklenic. Sterilujte 30 minut na 80 stupňů. Lutěnice je opravdu velmi chutná, a doma nikdy dlouho nevydrží...Dobrou chuť.

    Suroviny

    3 kg červených paprik
    1,2 kg sladkých rajčat
    8 ks pálivých paprik
    150 ml slunečnicového oleje
    2 lžíce cukru
    2 lžičky soli