Přihlásit

Sterilované patisony na sladko - kyselo

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Miš - Maš

The Žrout
1987
Sterilované patisony na sladko - kyselo  – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Sterilované patisony na sladko - kyselo
  • Postup

    1 - Patisony nejprve oloupeme, vydlabeme z nich semena a nakrájíme na kostky. Množství nálevu je cca na 3 kg nakrájených kostek patisonů. Z předepsaných surovin připravíme nálev, který krátce povaříme. Do sklenic naskládáme koření dle předpisu, kostky patisonů a zalijeme nálevem. Sterilujeme na 85 stupňů 20 minut. Pokud sterilujeme v troubě dáme sklenice do pekáče s vodou. Nechte několik měsíců odležet. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na nálev

    2,5 litru vody
    500 ml 8% octa
    200 g cukru krupice
    80 g soli
    1 lžička tymiánu

    Do sklenic

    5 ks středně velkých patisonů
    1 lžička hořčičného semínka
    2 kuličky celého černého pepře
    1 kulička nového koření
    1/2 polovina bobkového listu
    1 hřebíček
    1 okvětí kopru