Přihlásit

Chalupářská čalamáda

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
2019
Chalupářská čalamáda  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Chalupářská čalamáda  – ilustrační foto
  • Recept: Chalupářská čalamáda
  • Postup

    1 - Cibuli nakrájíme na drobno,okurky, rajčata, cuketu na kostičky, papriky na proužky, zelí nakrouháme. Vše zalijeme vodou tak aby jsme dostali cca 1,5 l vývaru, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Vývar nevyléváme. Odlijeme si 1,5 l vývaru ze zeleniny. Přidáme předepsané suroviny na nálev, promícháme a necháme nálev přejít 5 minut varem. Nálev nalijeme na čalamádu. Utáhneme víčka a sterilizujeme varem 10 minut. Nechte čalamádu odležet nějaký ten pátek ve spíži nebo ve sklepě apod. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Zelenina

    1 kg cibule
    1 kg okurek
    1 kg paprik (červené, žluté, zelené)
    1 kg rajčat
    1 kg hlávkového zelí
    1 cuketa nebo patison nebo dýně

    Nálev

    1,5 l šťávy z uvařené zeleniny
    200 ml octa
    200 ml oleje
    200 g cukru
    50 g soli