Přihlásit

Hrušková povidla

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Celá ČR

Beruska21
145
Hrušková povidla – Snadné Česko recept, zvládnete za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Hrušková povidla
  • Hrušková povidla – ilustrační foto
  • Postup

    Co udělat z hrušek? Hrušková povidla jsou skvělá volba. Povidla z hrušek jsou tradiční českou specialitou a vynikají svou nezaměnitelnou chutí. Recept je snadný na přípravu, zvládne ho každý.

    1 - Hrušky oloupeme, zbavíme je jadřinců a bubáků a nakrájíme na kostičky. Takto připravené hrušky vložíme do hrnce, podlijeme je malým množstvím vody a vaříme do změknutí. Poté je rozmixujeme, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Pamatujte, že správná povidla jsou sice hustá, ale mají být dobře roztíratelná, ne ztuhlá, jak bývají v obchodech. Když se povidla začnou vařit, raději je přiklopte pokličkou a občas je promíchejte vařečkou. Hotová povidla nalijeme do sklenic a na povrch dáme malý kousek omyté citronové kůry. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme v troubě předehřáté na 90 stupňů 20 minut. A lahůdka je hotová. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 kg hrušek
    200 g cukru
    do každé sklenice malý kousek citronové kůry z bio-citronu