Hrušková povidla
Snadné
4 a více porcí
60 - 90 minut
Celá ČR
150
.jpg)
0
Postup
Co udělat z hrušek? Hrušková povidla jsou skvělá volba. Povidla z hrušek jsou tradiční českou specialitou a vynikají svou nezaměnitelnou chutí. Recept je snadný na přípravu, zvládne ho každý.
1 - Hrušky oloupeme, zbavíme je jadřinců a bubáků a nakrájíme na kostičky. Takto připravené hrušky vložíme do hrnce, podlijeme je malým množstvím vody a vaříme do změknutí. Poté je rozmixujeme, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Pamatujte, že správná povidla jsou sice hustá, ale mají být dobře roztíratelná, ne ztuhlá, jak bývají v obchodech. Když se povidla začnou vařit, raději je přiklopte pokličkou a občas je promíchejte vařečkou. Hotová povidla nalijeme do sklenic a na povrch dáme malý kousek omyté citronové kůry. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme v troubě předehřáté na 90 stupňů 20 minut. A lahůdka je hotová. Dobrou chuť.Suroviny