Přihlásit

Okurkový salát Pescara

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Itálie

Paní domácí
799
Okurkový salát Pescara – Snadné Itálie recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Okurkový salát Pescara
  • Okurkový salát Pescara – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Okurku očistíme,nakrájíme na kostičky, promícháme s trochou soli a necháme okurku 2 hodiny v lednici pustit šťávu. Mezitím nasekáme cherry rajčata v sekáčku na kašičku. Tu vložíme do hrnce, přidáme jablečný ocet, lžičku medu, trochu soli, oregano a 3 lžíce vody. Přivedeme k varu a povaříme na plameni staženém na polovinu 10 minut. Zálivku necháme vychladnout, přidáme prolisovaný česnek, vše promícháme a poté smícháme zálivku s okurkou. Salát v míse po povrchu lehce posypeme parmazánem. Tahle dobrota mizí ihned. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 salátová okurka
    250 g cherry rajčat, ideálně dvou barev
    1 větší stroužek česneku
    1/2 lžičky oregana
    3 lžíce jablečného octa
    1 lžička medu
    sůl
    parmazán na posyp