Přihlásit

Kadaňský toast

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Čechy

Beruska21
1166
Kadansky_toast (5).JPG

Prosinec 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kadansky_toast (5).JPG
  • Kadansky_toast (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Rýži uvaříme v malém množství osolené vody do měkka. Do rozpáleného oleje vložíme lžíci hladké mouky, metličkou rychle promícháme a zalijeme 300 ml vývaru z kostí nebo zeleninového vývaru, popřípadě vodou. Metličkou jíšku důkladně promícháme, přivedeme k varu a povaříme 10 minut na téměř staženém plameni. Vypneme plamen a do husté omáčky vložíme malé kousky mletého masa, odvážené lečo, které ještě v sekáčku nasekáme, na kostičky nakrájené papriky, koření, protlak, na drobno nakrájenou cibuli, celá vejce, česnek, dle chuti sůl uvařenou rýži. Vše důkladně promícháme ideálně metličkou. Vše vložíme do zapékacího pekáčku. 2 - Směs pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 minut. Hotovou směs promícháme a necháme trochu vychladnout. Toasty opečeme v toasteru a každý toast ještě potřeme prolisovaným česnekem. Potom toast potřeme masovou směsí a ozdobíme na kostičky nakrájenou červenou paprikou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g mletého masa - ideálně vepřové - hovězí půl na půl
    300 g leča
    1 vrchovatá lžíce rýže
    1 rajčatový protlak
    1 a 1/2 mleté sladké papriky
    1 lžička pálivé papriky
    1/2 červené papriky
    1 pálivá paprika
    1 větší cibule
    5 větších stroužků česneku
    2 celé vejce
    1 lžíce hladké mouky
    olej
    sůl
    toastový chléb
    stroužky česneku na potření toastu