Žamberecká sýrová roláda
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Východní Čechy
1092
0
Play
Stop
Postup
1 - Z předepsaných surovin si připravíme pomazánku. Vše dobře promícháme a připravíme si roládu.
2- Plátky sýra si na prkýnku rozložíme do obdélníčku jak je to na fotce. Jeden plátek si rozpůlíme a z něj uděláme spojnici mezi plátky na středu. Takto připravené plátky vložíme do dostatečně velkého mikrotenového sáčku, který uzavřeme, vložíme do hrnce či mísy a zalijeme horkou vodou. Když sýr začne měknout a povolovat, což bude rychle, vyndáme sýr znovu na vál a rychle ho rozválíme do tvaru trochu delšího obdélníku. Takto připravenou roládu ihned pomažeme pomazánkou. Roládu zavineme a necháme alespoň 30 minut, přikrytou ideálně mikrotenovým sáčkem, odležet v lednice. Podávejte s pečivem dle vlastní volby. Dobrou chuť.