Přihlásit

Vánoční rybí polévka

Střední

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1150
Vánoční rybí polévka – Střední recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Vánoční rybí polévka
  • Postup

    1 - V papiňáku nejprve vaříme všechnu zeleninu, bobkový list, nové koření a hlavy z ryby. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější, nicméně hodina je standard. Vývar je silný a krásně voňavý.

    2 - Vývar scedíme, vyndáme koření a zelené z pórku. Polovinu zeleniny rozmixujeme(všechnu papriku!). Mixujeme pouze polovinu, jinak by byla polévka moc hustá. Ze zavářky vytvoříme kulaté knedlíčky. Do vývaru tedy přidáme mixovanou zeleninu, maso z rybích hlav, osolíme,opepříme, případně dolijeme trochou vody a dle chuti dosolíme.Vaříme 15 minut, poté přidáme knedlíčky,špetku skořice,ocet, pepř dle chuti a vaříme 12 minut. Přidáme nudle a je hotovo! Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar

    1 kolečko celeru 2 cm silné
    2 mrkve
    1 petržel
    horní zelená část z pórku
    2 červené papriky
    cibule
    2 kapří hlavy, popřípadě maso z ocásků a odřezků
    2 bobkové listy
    7 kuliček nového koření

    Ostatní

    300 g játrové zavářky
    3 lžíce jablečného octa
    špetka skořice
    mletý černý pepř
    sůl
    1 hrst vlasových nudlí