Přihlásit

Čáslavská zelná polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Střední Čechy

Beruska21
1578
Jak uvařit čáslavská zelná polévka ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Čáslavská zelná polévka
  • Postup

    1 - Zelí nakrájíme na nudličky a lehce prosolíme. Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 2 l vody, přidáme kmín a vaříme je se zelím dokud brambory nezměknou. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, kterou zalijeme 3 - 4 naběračkami vývaru z brambor a zelí. Přivedeme k varu a povaříme na staženém plameni 10 minut. Jíšku vlijeme do polévky, přidáme ocet a dle chuti osolíme. Následně vložíme do polévky pikantní klobásu, 5 minut prohřejeme a nalijeme do polévky polévky rozšlehaná vejce, která ihned metličkou v polévce rozmícháváme. Povaříme ještě 1 minutu a máme hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g brambor
    400 g hlávkového zelí
    300 g pikantní klobásy
    2 celá vejce
    1 - 2 lžíce octa (dle chuti)
    1 lžička kmínu
    lžíce sádla
    1 lžíce hladké mouky
    sůl