Přihlásit

Fazolová s uzeným masem

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
1209
Jak uvařit fazolová s uzeným masem? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Fazolová s uzeným masem – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Fazole namočíme dle návodu, obvykle je necháme namáčet přes noc. Fazole pak vaříme ve stejné vodě do změknutí a dle potřeby dolíváme vodu. Vody by mělo být celkem 1,3 - 1,4 l vody na polévku. Přibližně v polovině vaření fazolí přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Na másle podusíme na drobno nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninou nakrájenou na tenké plátky a utřený česnek. Vše dobře promícháme a podusíme 10 minut. 2 - Když jsou fazole měkké vývar scedíme, ale rozhodně nevyléváme. Pouze vyndáme z polévky uzené maso. Připravíme si jíšku z másla mouky, lehce je zasmahneme, zalijeme 300 ml vody a metličkou dobře promícháme, přivedeme k varu a povaříme na staženém plameni 10 minut. Do vývaru přidáme podušenou zeleninu, protlak, koření a dle chuti sůl. Vše rozmixujeme, přidáme uvařenou jíšku, vše promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 12 minut. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g bílých fazolí
    150 g uzeného masa
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    1 cibule
    1 zelená paprika
    2 - 3 stroužky česneku dle velikosti
    1 lžíce rajčatového protlaku
    1/2 lžičky mletého chilli
    1/2 mleté pálivé papriky
    2 bobkové listy
    máslo
    lžíce hladké mouky
    sůl
    petrželka na ozdobení