Přihlásit

Vietnamská delikátní kuřecí polévka

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Vietnam

Beruska21
1470
Vietnamská delikátní kuřecí polévka  – Snadné Vietnam recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vietnamská delikátní kuřecí polévka
  • Recept: Vietnamská delikátní kuřecí polévka
  • Postup

    1- Dle předpisu surovin, by jste si mohli myslet, že se jedná o složitý recept. Opak je pravdou, je delikátní a jednoduchý. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na tenké plátky na mírně staženém plameni, přesně 4 minuty. Pak přilijeme 1,5 l vývaru a přidáme veškeré předepsané koření, citronovou trávu pokrájenou na menší kousky, rybí omáčku, zázvor nakrájený na tenké plátky,cukr, kuřecí prsa a trochu soli. Promícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Po pěti minutách varu, stáhneme trochu plamen. 2 - Dle návodu uvaříme rýžové nudle. Scedíme je a důkladně propláchneme studenou vodou aby se nelepily. Uvařenou polévku scedíme a vyndáme koření a kuřecí prsa,která nakrájíme na menší kousky. Polévku vlijeme zpět do hrnce do kterého vrátíme také šalotku s česnekem. Kuřecí maso do hrnce nevracíme. Ještě povaříme 2 - 3 minuty a dochutíme rybí omáčkou. 3 - Pro polévku použijte porcelánové misky s vyšším okrajem. Vložte do misky nudle, zalijte třemi naběračkami vývaru, přidejte 2 lžíce kuřecích kousků, hrstku špalíčků jarní cibulky, hrstku mrkve nakrájenou na nudličky (existuje na takové speciální udělátko, občas ho seženete třeba v Lidlu), několik lístků máty a koriandru, trochu nasekané chilli papričky, přibližně 2 lžíce mungo klíčků, na malém množství oleje krátce osmahlé cibulové nebo šalotkové kroužky, pokud seženete lístek z limetky nasekejte ho nadrobno a také přidejte. Navrch položte špalíček limetky, kterou si polévku zakapeme. Je toho trochu dost, ale stojí to za to. Polévka je velmi pikantní a zdravá. Na talíř si vše hezky naservírujte, oči jedí také...Až polévku budete jíst, vše si promíchejte a pochutnávejte si. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar

    500 g kuřecích prsou
    3 šalotky
    3 stroužky česneku
    1 stonek citronové trávy (může být nakládaná)
    2 a 1/2 cm kousek zázvoru
    1/4 lžičky mleté skořice
    1/4 lžičky mletého koriandru
    5 hřebíčků
    1/4 lžičky sečuánského nebo kajenského pepře
    1/4 mletého černého pepře
    3 hvězdičky badyánu
    1 lžička třtinového cukru
    1 lžíce rybí omáčky
    1 a 1/2 l kuřecího vývaru
    trochu soli

    Do talíře

    400 - 500 g balení rýžových nudlí
    4 jarní cibulky nakrájené na šikmé špalíčky
    1 mrkev nakrájená na tenké nudličky
    lístky máty
    lístky koriandru
    1 chilli paprička
    lehce osmahlé kroužky šalotky nebo cibule
    1 limetka nakrájená na špalíčky
    limetkové lístky, pokud je seženete
    čerstvé nebo nakládané mungo klíčky