Přihlásit

Drůbeží polévka po Madridsku

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
1585
Drůbeží polévka po Madridsku  – Snadné Španělsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Drůbeží polévka po Madridsku
  • Postup

    1 - Nejprve si připravíme vývar. V tlakovém hrnci vaříme v osolené vodě maso, rozpůlenou cibuli, polovinu rajčat nakrájených na měsíčky, všechno koření a celerovou nať nebo petrželku. Čím déle se vývar vaří, tím je silnější a chutnější. Vývar přecedíme, maso vyndáme, obereme a nakrájíme na malé kousky. Maso vložíme zpět do vývaru, koření a zeleninu, kterou jsme přecedili, již do polévky nevracíme. 2 - Do vývaru vložte na tenká kolečka a plátky nakrájenou zeleninu, přiveďte k varu a povařte 20 minut. Dle chuti dosolte, druhou polovinu rajčat spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobno a přidáme do polévky. Povaříme ještě 10 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1/2 kuřete nebo slepice
    400 g rajčat
    2 střední mrkve
    1 střední petržel
    1 kolečko celeru
    1 cibule
    7 kuliček celého černého pepře
    3 kuličky nového koření
    hrst celerové natě nebo petrželky
    1 lžička mleté pálivé papriky
    sůl