Přihlásit

Rýnská hrachová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Německo

The Žrout
1433
Rýnská hrachová polévka  – Snadné Německo recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rýnská hrachová polévka
  • Postup

    1 - Hrách necháme namočit dle návodu na sáčku. Ve stejné vodě(1 litr) ho pak také začneme vařit. Když hrách začne měknout, přilijeme litr vývaru z kostí, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a přepůlenou cibuli. Vaříme dokud hrách úplně nezměkne. Pak vše rozmixujte, dle chuti osolte a opepřete, přidejte majoránku a na kolečka nakrájenou klobásu. Nechte přejít varem na trochu staženém plameni 5 minut. Nakonec na másle osmahněte na kostičky nakrájený toastový chléb (já ho tam zapoměl dát...), kterým na talíři polévku posypte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    300 g hrachu
    1 střední mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    1 cibule
    1 l vývaru z morkových kostí
    mletý černý pepř dle chuti
    1 lžička majoránky
    200 g pikantní klobásy
    sůl
    máslo
    toastový chléb