Přihlásit

Jihočeská zelňačka s pikantní klobásou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1133
Jihočeská zelňačka s pikantní klobásou  (2).JPG

Dnes je: 25.9. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jihočeská zelňačka s pikantní klobásou  (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Zelí zalijeme 1,5 l vody, přidáme koření a houby, přivedeme k varu povaříme 12 minut. V menším hrnci rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a zalijeme trochou vody. Přivedeme k varu a za občasného promíchání povaříme na staženém plameni 10 minut. Jíšku přidáme do polévky a dobře promícháme, přilijeme kefírové mléko a na menším množství sádla lehce osmahlou klobásu nakrájenou na kolečka. Povaříme 7 minut, dochutíme lžičkou cukru a polévku ještě zjemníme lžící másla. Dobrou chuť.

    Suroviny

    balení kysaného zelí s 500 g obsahu
    200 g pikantní klobásy
    1/2 litru kefírového mléka nebo kysaného podmáslí
    250 g čerstvých hub
    2 ks bobkového listu
    10 kuliček celého černého pepře
    1 lžička cukru
    máslo
    sádlo
    1 lžíce hladké mouky