Přihlásit

Španělská zeleninová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
1493
Španělská zeleninová polévka  – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Španělská zeleninová polévka
  • Postup

    1 - Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji za občasného promíchání, česnek nesmí zhnědnout. Následně přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na drobno a na mírně staženém plameni za občasného promíchání podusíme 3 minuty. Potom směs zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru přidáme zelí, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Mezitím osmahneme na menším množství oleje na nepřilnavé pánvi na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a přidáme ji do polévky. Dovaříme a je hotovo. Podávejte s plátkem chleba. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na vývar

    1 cibule
    2 střední mrkve
    1 petržel
    asi 1,5 cm kolečko celeru

    Na polévku

    350 g rajčat
    1 větší stroužek česneku
    400 g na jemno nakrouhaného bílého zelí
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    150 g anglické slaniny
    plátky chleba
    sůl
    olej