Přihlásit

Šči z čerstvého zelí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Rusko

Beruska21
1349
Jak uvařit šči z čerstvého zelí ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Šči z čerstvého zelí
  • Postup

    1 - Z hovězí kližky si připravíme v tlakovém hrnci vývar. Budeme potřebovat 1,7 l vývaru. Čím déle se maso vaří tím silnější vývar bude. Pokud máte čas, připravte si vývar den předem. 2 - Na pánvi zpěníme na másle cibuli, pak přidáme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a lehce zasmahneme za občasného promíchání. Takto upravenou zeleninu vložíme do vývaru, přidáme nakrouhané zelí a maso z kližky nakrájené na menší kousky. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut na mírně staženém plameni. Deset minut před koncem vaření přidáme ještě dvě naběračky vývaru, pepř, sůl a bobkový list. Dovaříme a podáváme. Nyní před sebou máte vynikající zdravou a chutnou polévku. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g hovězí kližky
    300 g čerstvého nakrouhaného zelí
    2 mrkve
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    1 střední cibule
    1/2 lžička mletého černého pepře
    2 bobkové listy
    máslo
    sůl