Přihlásit

Savojská polévka

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Francie

The Žrout
1316
Jak uvařit savojská polévka ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Savojská polévka  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Savojská polévka
  • Postup

    1 - Pórek nakrájíme na kolečka a pak na půlky, ředkev a celer nastrouháme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle, potom přidáme ostatní zeleninu a pod pokličkou za častého promíchání podusíme 15 minut, asi v polovině dušení přilijeme 100 ml vody a na mírně staženém plameni dodusíme. 2 - Potom vložíme do hrnce nakrájené brambory, zalijeme 1 l vody a pod pokličkou dusíme 30 minut. Následně přilijeme mléko, přidáme pepř a dle chuti sůl a povaříme ještě 10 minut. Na dno talíře vložte na másle opečený plátek chlebíčkové veky, na něj sýr nakrájený na asi 1,5 cm nudličky a zalijte plátek polévkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 pórky
    1 bílá ředkev nebo 4 klasické ředkvičky
    1 kolečko celeru (asi 100 g)
    2 cibule
    2 větší brambory
    1 lžička mletého černého pepře
    1/2 l mléka
    chlebíčková veka
    máslo
    sůl
    sýr ementálského typu