Přihlásit

Houbová polévka s kořeněnou zásmažkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

The Žrout
1494
Houbová polévka s kořeněnou zásmažkou  – Snadné Rakousko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Houbová polévka s kořeněnou zásmažkou  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Brambory nakrájíme na kostičky a houby na tenké plátky, vložíme je do hrnce zalijeme 1,5 l vody a vaříme dokud brambory nezměknou. Současně osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na drobno, zaprášíme hladkou mouku, promícháme a půl minuty povaříme. Pak vše zalijeme 300 ml vody, metličkou dobře rozmícháme a přidáme kmín, tymián, majoránku, pepř, bobkový list a sůl. Zásmažku povaříme na staženém plameni 10 minut za občasného promíchání. 2 - Když brambory změknou, vložíme do hrnce připravenou zásmažku, dobře vše promícháme a povaříme na trochu staženém plameni 5 minut. Potom dle chuti dosolíme, přidáme prolisovaný česnek, papriku, nasekanou petrželku a lžíci zakysané smetany. Necháme přejít a podáváme tuto velmi chutnou, tradiční polévku. Dobrou chuť.

    Suroviny

    300 g hub (použitá Hlíva ústřičná)
    4 střední brambory
    1 větší cibule
    1 stroužek česneku
    1 lžička kmínu
    1 lžička majoránky
    1/2 lžičky tymiánu
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1 bobkový list
    1 lžíce kysané smetany
    1 lžíce hladké mouky
    olej
    sůl