Přihlásit

Rakouská fazolová polévka I

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

The Žrout
1397
Rakouská fazolová polévka  I – Snadné Rakousko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rakouská fazolová polévka  I
  • Postup

    1 - Fazole namočíme dle návodu a uvaříme je ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Na konci vaření by jste měli mít cca 1,3 l fazolového vývaru. Fazole vaříme do měkka s bobkovým listem. 2 - V hrnci na polévku osmahneme na oleji na drobno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu za občasného promíchání 3 minuty. Potom zaprášíme moukou, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme 300 ml vývaru z fazolí, přidáme majoránku, pepř a papriku a povaříme na staženém plameni 10 minut. Potom dolijte zbytek vývaru i s fazolemi, dle chuti dosolte a povařte na mírně staženém plameni ještě 20 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g bílých fazolí
    150 g anglické slaniny
    1 střední cibule
    1 lžička mleté sladké papriky
    2 lžičky majoránky
    1 bobkový list
    1 lžička mletého černého pepře
    sůl