Přihlásit

Italská rajčatová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Itálie

The Žrout
1326
Italská rajčatová polévka – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Italská rajčatová polévka
  • Postup

    1 - Na oleji podusíme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na drobno. Potom přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, petrželku, bazalku, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, dle chuti osolíme a povaříme 15 minut na mírně staženém plameni. Pokud nejsou rajčata dost sladká chuti přidáme lžičku cukru. Dobrou chuť.

    Suroviny

    450 g sladkých rajčat
    1 větší stroužek česneku
    1 hrst nasekané petrželky
    1 lžička sušené bazalky
    1 l vývaru z morkových kostí
    1 lžička cukru pokud nejsou rajčata dost sladká
    olej
    sůl