Přihlásit

Řecká polévka ze slepice

Střední

4 a více porcí

45 - 60 minut

Řecko

Beruska21
1315
Jak uvařit řecká polévka ze slepice? Střední recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Řecká polévka ze slepice
  • Postup

    1 - Ze slepice si připravíme vývar (čím déle se vaří tím je lepší), ideálně v tlakovém hrnci vaříme slepici v osolené vodě a s kuličkami pepře. Když už je vývar téměř hotový přidáme na 15 minut na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel, cibuli nakrájenou na drobno a žampiony nakrájené na tenké plátky. Když je vývar hotový (asi 1,5 l), přelijeme ho do polévkového hrnce a obereme maso ze slepice, které následně nakrájíme na menší kousky. Maso vrátíme zpět do polévky. Přidáme uvařenou rýži a povaříme 10 minut. Vypneme plamen a přidáme rozšlehané žloutky se šťávou z 1/2 citronu. Můžete podávat s opečeným toastem. Poznámka: citron v polévce popravdě není pro každého, já osobně ho v ní moc nemusím...,takže nutně tam být nemusí. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 slepice
    30 g petržele
    60 g mrkve
    1 větší cibule
    100 g žampionů
    120 kuliček celého černého pepře
    50 g rýže
    2 žloutky
    toastový chléb
    sůl