Přihlásit

Čorba ze slaniny a hlávkového zelí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1425
Jak uvařit čorba ze slaniny a hlávkového zelí ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Čorba ze slaniny a hlávkového zelí  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Zelí nakrouháme, zalijeme 1,7 l vody, osolíme a přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Mezitím osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a opět krátce osmahneme, zalijeme 300 ml vody, metličkou rozmícháme, přidáme pepř, kmín a 10 minut povaříme. Potom přilijeme uvařené zelí i s vodou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a povaříme 10 minut. Nakonec přidáme kyselé mléko (kefír, podmáslí), ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme přejít 3 minuty varem. Hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g libové anglické slaniny
    400 g hlávkového zelí
    1 větší cibule
    1 celé vejce
    100 ml kefírového mléka
    1 lžička mletého černého pepře
    1 a 1/2 lžičky kmínu
    1 lžíce hladké mouky
    olej
    sůl