Přihlásit

Polévka z bílých fazolí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
1215
Polévka z bílých fazolí (2).JPG

Březen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka z bílých fazolí (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namočíme dle návodu na sáčku. Fazole pak ve stejné vodě vaříme do měkka s nakrájenými lístky rozmarýnu a celým stroužkem česneku, to celkem trvá, takže během vaření budete muset trochu vody přilít (když jsou fazole měkké měli by jsme mít cca 1 l fazlového vývaru). Měkké fazole rozmixujeme. V hrnci na oleji osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmixovanými fazolemi, přidáme protlak,pepř a sůl, promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 12 minut. Nakonec přidáme vařené těstoviny (néé nůůdle..). Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    300 g bílých fazolí
    100 g anglické slaniny
    1 stroužek česneku
    2 lístky rozmarýnu
    2 lžíce rajčatového protlaku
    100 g vařených těstovin
    1 lžička mletého černého pepře
    500 ml vývaru z kostí nebo morkové kosti
    sůl
    olej
    čerstvá petrželka