Přihlásit

Polévka z ranného zelí s bílým pepřem

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Miš - Maš

Beruska21
1230
Polévka z ranného zelí s bílým pepřem – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka z ranného zelí s bílým pepřem – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Ječné kroupy necháme 2 hodiny namočené ve studené vodě. Vodu pak slijeme a do polévky ji v žádném případě nepřidáváme. Nakrouhané zelí osmahneme na sádle za občasného promíchání. Zelí pak zalijeme 1 l vody, přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Pak přidáme pepř, ocet, ječné kroupy, dle chuti osolíme, dolijeme 700 ml vody. Povaříme ještě 7 minut a máme hotovou fitness zelnou polévku. Dobrou chuť.

    Suroviny

    320 g nakrouhaného raného zelí
    1,7 litru vody
    1/2 lžičky mletého bílého pepře
    100 ječných krup
    2 lžíce bílého vinného octa
    sádlo
    sůl