Přihlásit

Kuřecí polévka se zeleninou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
963
Kuřecí polévka se zeleninou – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuřecí polévka se zeleninou – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Z kuřecího masa a celého černého pepře si připravíme v tlakovém hrnci vývar. Mrkev a celer nastrouháme na tenká kolečka, cibuli na drobno, vše vložíme do hrnce na olej, velmi krátce 1 minutu za občasného promíchání. Zeleninu pak zalijeme vodou tak aby se vše dusilo, přivedeme k varu a povaříme 7 minut. Potom přidáme mouku rozmíchanou v troše vody, promícháme, dle chuti osolíme a povaříme 12 minut (s mírně zvednutou poklicí). 2 - Maso z vývaru nakrájíme na drobno a vrátíme zpět do polévky a povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, necháme na staženém plameni 3 minuty přejít varem. Do hotové polévky vložíme nasekanou petrželku a podáváme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g kuřecího masa (ideálně 2 stehýnka)
    200 g mrkve
    100 g celeru
    1 střední cibule
    1 celé vejce
    200 ml mléka
    10 zrnek celého černého pepře
    1 hrst nasekané petrželky
    1 vrchovatá lžíce hladké mouky
    sůl
    olej