Přihlásit

Čorba z klobásy a kysaného zelí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1863
Čorba z klobásy a kysaného zelí – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Čorba z klobásy a kysaného zelí
  • Postup

    1 - Mrkev a celer nakrájíme na špalíčky, vložíme je do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vaříme tak aby nám zbylo po uvaření 2 l vývaru. Zeleninu vyndáme z hrnce, vložíme do cedníku a prolisujeme přes cedník do polévkového hrnce. Zalijeme 2 l vývaru, přidáme na drobno pokrájené zelí, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. 2 - Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, v troše vody rozpuštěný protlak a také ve vodě rozmíchanou lžíci mouky a olej. Dle chuti osolíme a povaříme 15 minut. Na talíři ozdobíme čerstvou saturejkou, pokud nemáme čerstvou, dáme trochu sušené. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 - 500 g kysaného zelí
    100 g mrkve
    50 g celeru
    200 g klobásy nadenice nebi jiné pikantní klobásy
    2 lžíce rajčatového protlaku
    1 lžíce hladké mouky
    50 ml slunečnicového oleje
    saturejka
    sůl