Přihlásit

Polévka s kyselou chutí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Čína

Beruska21
1316
Jak uvařit polévka s kyselou chutí? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka s kyselou chutí – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve si z morkových kostí připravíme 2,5 l vývaru. Do hrnce odlijeme 1 l vývaru, přidáme bambus, žampiony nakrájené na plátky, černé houby namočené dle návodu na sáčku, pórek nakrájený na plátky. Přivedeme k varu a povaříme 7 minut. 2-Potom přilijeme zbytek vývaru, přidáme sůl, sojovou omáčku a víno. Povaříme 15 minut. Po 5 minutách vaření přidáme škrob rozmíchaný v trošce vývaru. Dle chuti dosolíme a 2 minuty před koncem vařená přidáme rozšlehaná vejce. 3 - Na dno talíře nalijte čajovou lžičku rýžového octa a zalijete polévkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 morkové kosti na vývar
    1 sklenička konzervovaného bambusu
    100 g černých hub
    100 g žampionů
    1 pórek
    4 lžíce sojové omáčky
    3 celá vejce
    3 lžíce škrobu
    5 lžic červeného vína
    sůl