Přihlásit

Hábová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Morava

Beruska21
1569
Hábová polévka  – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Hábová polévka
  • Postup

    1 - Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zalijeme 700 ml vody osolíme a přidáme jáhly třikrát spařené horkou vodou. Povaříme 15 minut. 2 - V hrnci na sádle osmahneme cibulku, zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku. Zalijeme trochou zeleninového vývaru, promícháme metličkou a povaříme 5 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájené zelí, kmín, dle chuti osolíme a zalijeme opět trochu vývarem aby se zelí dusilo. Podusíme 10 minut. Potom přidáme jáhly a žampiony i s tou trochou houbovo-jáhlového vývaru. Zalijeme 1 l zeleninového vývaru, dle chuti dosolíme a povaříme 7 minut. Chutná a zdravá pochoutka. Dobrou chuť.

    Suroviny

    250 g čerstvých hub nebo žampionů
    300 g hlávkového zelí
    40 g jáhel
    sádlo
    1 lžíce hladké mouky
    1 větší cibule
    1 lžička kmínu
    kořenová zelenina na vývar
    sůl