Přihlásit

Německá cibulová polévka z Krušných hor

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Německo

Beruska21
1599
Jak uvařit německá cibulová polévka z krušných hor? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Německá cibulová polévka z Krušných hor – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na másle 3 minuty za občasného promíchání. Pak zaprášíme hladkou moukou, promícháme a osmahneme 2 minuty. Pak vše zalijeme 1 l vývaru, osolíme, přidáme kmín a povaříme 15 minut. 2 - Trošku rozpuštěného másla promícháme s mletou paprikou a přidáme do polévky. Přidáme také mléko, dolijeme 200 ml vývaru a dle chuti dosolíme. Povaříme 10 minut, pokličku dejte částečně na stranu a občas polévku promíchejte, vaše kamna Vám za to velmi a velmi poděkují....Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou nebo koprem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g cibule
    1/4 l mléka
    2 lžíce hladké mouky
    1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1/2 lžičky kmínu
    50 g másla
    2 morkové kosti na vývar
    petrželka nebo kopr na ozdobení
    sůl