Přihlásit

Bulharská slepičí polévka

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Bulharsko

Beruska21
1856
Bulharská slepičí polévka  – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Bulharská slepičí polévka
  • Postup

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci uvaříme slepici. Hotového vývaru mají být 2 l. Slepici vyndáme z hrnce a obereme maso, které nakrájíme na drobnější kousky. Vývar nalijeme do hrnce, přidáme maso a přivedeme k varu. Pak vývar osolíme přidáme rýži a krátce na to hrášek. Povaříme 10 minut. Přidáme rozšlehané vejce s octem, pepř a necháme přejít 2 minuty varem na mírně staženém plameni. Na talíři zdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 slepice
    150 g hrášku (čerstvého, mraženého nebo nakládaného)
    100 g rýže
    1 vejce
    1 lžíce octa
    1 lžička mletého černého pepře
    petrželka na ozdobení
    sůl