Přihlásit

Kuřecí polévka Salamur

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Bulharsko

Beruska21
1410
Jak uvařit kuřecí polévka salamur ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuřecí polévka Salamur
  • Postup

    1 - Kuřecího maso zalijeme 2 l osolené vody a připravíme si vývar. Maso vyndáme a pokrájíme na menší kousky. Během vaření vývaru si opečme papriky v troubě na 200 stupňů. Upečené papriky oloupeme a spolu se sušenými paprikami je nameleme (pokud nemáte doma sušené papriky, připravte si je jednoduše v sušičce, ale počítejte s tím, že to zabere nějaký čas...) a přidáme spolu s masem do vývaru. Přidáme také spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata. Promícháme a povaříme 12 minut, dle potřeby dolijeme vodu a dosolíme. Pět minut před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek. Příprava téhle polévky je sice trochu delší, zejména pokud musíte sušit papriky, ale chutná opravdu lahodně. Dobrou chuť.

    Suroviny

    750 g kuřecího masa
    300 g zelené papriky
    3 sušené červené papriky
    100 g rajčat
    6 stroužků česneku
    sůl
    olej