Přihlásit

Pekingská nakyslá polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Čína

Beruska21
1476
Pekingská nakyslá polévka – Snadné recept z Čína kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Pekingská nakyslá polévka
  • Postup

    1 - V tlakovém hrnci si připravíme silný vývar z kuřecího skeletu. Vývar přelijeme do hrnce na polévku a přidáme bambus, na nudličky nakrájené houbičky, na nudličky nakrájenou šunku, pepř, sojovku, ocet, sůl a glutasol. Povaříme 10 minut. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Necháme je přejít varem aby se srazily a přidáme v trošce vody rozmíchanou lžičku škrobu. Povaříme ještě 3 minuty a podáváme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuřecí skelet
    2 l drůbežího vývaru
    1 sklenička nakládaného bambusu (180 g pevného obsahu)
    200 g voňavých houbiček
    200 g vepřové šunky
    1 lžička mletého bílého pepře
    1 lžíce sojové omáčky
    2 lžíce rýžového octa
    na špičku lžičky glutasolu (nemusí být)
    2 celá vejce
    1 lžička škrobu
    sůl