Přihlásit

Kuřecí polévka s hlávkovým zelím

Střední

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1375
Kuřecí polévka s hlávkovým zelím  – Střední recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Kuřecí polévka s hlávkovým zelím
  • Postup

    1 - Stehna zalijeme 2,5 litry vody, osolíme, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a nakrouhané zelí. Přivedeme k varu a povaříme 30 minut. Stehna vyndáme z hrnce a necháme je vychladnout tak aby se z nich dalo obrat maso, které pak nakrájíme na drobnější kousky. Stáhněte plamen. 2 - Než maso vychladne, osmahneme na oleji na drobno nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme trochou vody. Přivedeme k varu a povaříme 3 minuty. Pak přilijeme mléko, promícháme a na mírně staženém plameni povaříme 5 minut. Z hrnce sundejte pokličku, vaše kamna tak zůstanou déle čistá... 3 - Povařené mléko s cibulkou přidáme do vývaru, přidáme také nasekanou petrželku, pepř, máslo, dle chuti dosolíme a povaříme již na normálním plameni 15 minut za občasného míchání. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 kuřecí stehna
    150 g mrkve
    150 g cibule
    300 g hlávkového zelí
    200 ml mléka
    1 lžíce hladké mouky
    1 lžíce másla
    2 hrsti čerstvé nasekané petrželky
    3/4 lžičky mletého černého pepře
    sůl