Přihlásit

Polévka Milagutannír z kuřecího masa

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

Beruska21
1102
Polévka Millagutannír z kuřecího masa (4).JPG

Dnes je: 25.9. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Polévka Millagutannír z kuřecího masa (4).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme vývar ze kuřecích stehen (2 l vývaru). Stehna vyndáme necháme vychladnout a obereme maso, které nakrájíme na menší kousky. V menším hrnci vaříme mléko, kokos a 400 ml vody, vaříme a mícháme dokud se vše nevyvaří na polovinu. Cibuli nastrouháme na kroužky a osmahneme na másle. 2 - Do vývaru přidáme všechno koření, kečup a rýži. Vaříme dokud rýže není měkká (asi 15 minut). Potom přilijeme kokosové mléko a osmahli cibulku, necháme přejít 4 minuty varem a podáváme. Na talíři ozdobte kolečkem citronu. Na ten jsem bohužel zapomněla...Ale i bez něj chutná dobře. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 kuřecí stehna
    2 větší cibule
    100 g rýže basmati
    50 g strouhaného kokosu
    1/4 litru mléka
    1 lžička mletého černého pepře
    1/2 lžičky mletého hřebíčku
    1 lžička mletého kmínu
    3 lžičky kari
    1/4 lžičky skořice
    2 lžíce kečupu
    sůl
    máslo
    1 citron