Přihlásit

Bulharská kuřecí polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
2563
Bulharská kuřecí polévka – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Bulharská kuřecí polévka
  • Postup

    1 - Do hrnce vložíme kuřecí maso, na tenká kolečka nakrájenou mrkev, rajčata a cibuli nakrájenou na drobno, papriku nakrájenou na půlky a na půlky rozkrojíme také oloupané brambory, vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme 25 -30 minut. Pak vyndáme změklé brambory a papriku, zalijeme trochou vývaru, rozmixujeme a vrátíme zpět do polévky. Přidáme rýži, kopr a povaříme 10 minut na mírně staženém plameni. Nakonec přidáme vejce rozšlehané s lžící octa, promícháme a podáváme. Porce ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g kuřecího masa ze stehen
    1 cibule
    1 mrkev
    2 rajčata
    3 brambory
    2 papriky
    okvětí z jednoho kopru
    1 celé vejce
    1 lžíce octa
    čerstvá petrželka
    2 lžíce oleje
    2 l vody
    sůl