Přihlásit

Tyrolská bramborová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Rakousko

The Žrout
1227
Tyrolská bramborová polévka  – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Tyrolská bramborová polévka
  • Tyrolská bramborová polévka  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli na drobno. Vše osmahneme za občasného míchání 4 minuty na másle. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vodou tak aby se vše dusilo. Přidáme také majoránku, kmín a bobkový list lehce osolíme a dusíme dokud se téměř všechna voda nevyvaří. Pak přilijeme 1 l vývaru a vše mixérem i s kořením rozmixujeme. Dolijeme ještě 0,5 l vývaru, promícháme, dle chuti osolíme a povaříme 7 minut. Na talíři podávejte s opečeným toastovým chlebem nebo kouskem opečené veky. Mňám, přidat prosím...Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g brambor
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    1 cibule
    1 lžička kmínu
    2 lžičky majoránky
    3 ks bobkového listu
    2 morkové kosti na vývar
    máslo
    několik kousků toustového chleba nebo veky
    sůl