Přihlásit

Mexická polévka s masovými knedlíčky

Střední

4 a více porcí

45 - 60 minut

Mexiko

The Žrout
1408
Mexická polévka s masovými knedlíčky  – Střední recept z Mexiko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Mexická polévka s masovými knedlíčky  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Mleté maso osolíme a smícháme s uvedenými surovinami a vše důkladně promícháme. Z této směsi pak vytvoříme knedlíčky, velké asi jako klasické české. 2 - Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kolečka nakrájená rajčata. Necháme 3 minuty povařit, občas promícháme, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zalijeme 1 l vývaru. Povaříme 15 minut a vše rozmixujeme, přilijeme 500 ml vývaru a povaříme 25 minut. Kdo chce mít polévku ostřejší může přidat pálivou papričku jalapeños Jalapenis,chilli nebo feferonku. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na knedlíčky

    450 g mletého masa z vepřové plece a hovězí kližky
    1/4 lžičky oregana
    110 g nastrouhané cukety
    5 lístků nasekané čerstvé máty
    8 kuliček nadrceného černého pepře
    1/4 mletého kmínu
    2 celá vejce
    1/3 cibule pokrájená na drobno
    100 g vařené rýže
    sůl

    Na polévku

    400 g rajčat
    1 a 1 /3 cibule
    ideálně arašídový olej
    2 stroužky česneku
    1,7 l kuřecího vývaru
    sůl