Přihlásit

Srbská čorba

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Srbsko

The Žrout
1551
Srbská čorba (1).JPG

Duben 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Srbská čorba (1).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve osmahneme na oleji cibulku, pak přidáme maso které osolíme, krátce osmahneme a zalijeme 500 ml vody, přidáme mletou papriku. Vaříme dokud maso nezačne měknout, obvykle to trvá 15-20 minut dle druhu masa, v případě potřeby dolijeme trochu vody. Potom si připravíme z oleje a lžíce mouky jíšku, přidáme nové koření a bobkový list, krátce osmahneme, přilijeme 300 ml vody, vše důkladně metličkou rozšleháme a povaříme na staženém plameni 10 minut, následně jíšku přidáme do polévky, povaříme 3 minuty. 2 - Pak přidáme na tenká kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájenou papriku, chilli, brambory a rajčata. Vaříme dokud brambory nezměknou cca 15 - 20 minut. Pak přidáme protlak, ocet a hrášek, dle chuti dosolíme a povaříme 5 minut. Opravdu pikantní polévka…Dobrou chuť.

    Suroviny

    300 g vepřového masa(kýta nebo plec)
    2 mrkve
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    2 brambory
    3 rajčata
    1 feferonka nebo chilli paprička
    1 cibule
    2 papriky (bílé nebo zelené)
    1 lžíce rajčatového protlaku
    2 lžíce sterilovaného hrášku
    2 lžičky sladké mleté papriky
    7 kuliček nového koření
    4 menší ks bobkového listu
    1 lžíce octa
    1 lžíce hladké mouky
    sůl