Přihlásit

Zeleninový boršč

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

The Žrout
1325
Zeleninový boršč – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Zeleninový boršč
  • Zeleninový boršč – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Řepu oloupeme a na struhadle nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a zakapeme ji citronovou šťávou, zalijeme trochou vody tak aby se dusila a krátce 10 minut ji podusíme. Pak přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájené listy kapusty, přilijeme vodu a dusíme 25 minut.Potom přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a dusíme dokud není brambora měkká. Dle chuti osolíme a nakonec přidáme na malé měsíčky nakrájená rajčata. Necháme přejít 3 minuty varem a polévka je hotová. 2-Na dno talíře vložte trochu čerstvé petrželky zalijte ji polévkou a navrch dejte jednu lžičku kysané smetany. Dobrou, zdravou chuť.

    Suroviny

    2 kusy spíše menší červené řepy
    4 ks mrkve
    200 g listů kapusty
    2 ks rajčat
    petrželka
    kysaná smetana
    trochu citronové šťávy na dochucení


    Od: The Žrout


    Super recept, tahle polévka mi moc chutná. A je tak jednoduchá a zdravá.



    Od Paní domácí pro : The Žrout


    Je opravdu chutná, to mohu potvrdit. A velmi zdravá.


    1