Přihlásit

Slezská rajčatová polévka

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Severní Morava

The Žrout
913
Slezská rajčatová polévka – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Slezská rajčatová polévka
  • Postup

    1 - Nejprve si z kořenové zeleniny a 2,5 l vody uvaříme vývar. Rajčata nakrájíme na kolečka. Na másle osmahneme cibulku a přidáme nakrájená rajčata, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka. Rajčata potom rozmixujeme.

    2 - Na másle krátce osmahneme hladkou mouku, zalijeme 300 ml zeleninového vývaru, dobře vše rozmícháme metličkou a povaříme 10 minut na staženém plameni. Potom přidáme rozmixovaná rajčata, cukr a dle chuti sůl, promícháme, přidáme zbytek vývaru ve kterém jsme rozmixovali zeleninu a povaříme 10 minut. Vypneme plamen přidáme smetanu, kterou rozmícháme metličkou a můžeme podávat. Ozdobte nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g sladkých rajčat
    1 cibule
    1 mrkev
    1 petržel
    1 kolečko celeru
    100 ml kysané smetany
    2 lžíce hladké mouky
    1 lžíce cukru
    máslo
    sůl
    čerstvá petrželka