Přihlásit

Jičínská polévka Ančka

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Východní Čechy

Paní domácí
1336
Jičínská polévka Ančka – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jičínská polévka Ančka – ilustrační foto
  • Jičínská polévka Ančka
  • Postup

    1 - Nejprve si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Pak nakrájíme cibuli na drobno, zalijeme ji 300 ml vody, přidáme kmín a přivedeme k varu. Změklou cibuli rozmixujeme. V hrnci ohřejeme všechno mléko, přidáme 1 lžíci hladké mouky rozkvedlané v malém množství vody a přivedeme k varu,mícháme.

    2 - Do mléka pak přidáme rozmixovanou cibuli, brambory a ocet. Nakonec polévku zjemníme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka. Dle chuti dosolte, povařte 10-12 minut a podávejte. Polévku ozdobíme nakrájenými vejci uvařenými na tvrdo a cibulovými kroužky .Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 l mléka
    500 g brambor
    2 - 3 vejce
    3 velké cibule
    2 lžičky kmínu
    1 žloutek
    1 lžíce hladké mouky
    3 lžíce octa
    sůl