Slovenská hrachovka s brambory
Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Slovensko
148
.jpg)
0
Postup
Skvělý recept na chutnou hrachovku od našich slovenských sousedů. Recept je snadný na přípravu.
1 - Hrách namáčíme dle návodu na sáčku, ideálně přes noc. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Hrách vložíme i s vodou, ve které jsme ho namáčeli do hrnce a uvaříme do měkka. Uvařený hrách rozmixujeme, přidáme uvařené brambory a polévku dolijeme vodou, ve které jsme vařili brambory. Přidáme prolisovaný česnek, houby, mletý pepř, majoránku, na kolečka nakrájené párky a mléko. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu a povaříme vše 10 minut, za občasného promíchání. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.Suroviny